Legjobb tárhelyszolgáltatók Magyarországon – 2022

jún 15, 2022 | Hasznos információk, Webáruház készítés, Weboldalkészítés

Az évek során megtapasztaltam, hogy korántsem mindegy, hogy az ember melyik tárhelyszolgáltatónál helyezi el az újdonsült weboldalát. Emlékszem, hogy az első weboldalam elkészítése közben nagy gondban voltam, mert a tárhelyemet egy Facebook hirdetésre kattintás után vásároltam meg akciósan és nem értettem, hogy miért ennyire lomha az oldal, amit összeraktam. Persze később rájöttem, hogy akármilyen praktikát, „csoda plugint” vagy ráolvasást alkalmazok a weboldal sosem lesz gyors, ha az alapja vagyis a tárhely silány minőségű.

Mielőtt rátérnénk arra, amiért erre a cikkre tévedtél le kell szögeznem, hogy a lista teljesen szubjektív és a saját tapasztalataimra épül. Az összehasonlításhoz olyan tényezőket vettem alapul, mint a szolgáltatás minősége, a tárhely sebessége vagy az ügyfélszolgálat gyorsasága. A mindennapi használat során ezek a tényezők lesznek számodra is a legfontosabbak így a kiválasztásnál ezeket érdemes figyelned. Lássuk tehát a legjobb tárhelyszolgáltatókat:

1. Magyar Hosting – A legjobb tárhelyszolgáltató (szerintem)

A Magyar Hosting az egyik legnagyobb szolgáltató ma Magyarországon és rengeteg weboldalt tárolnak a szervereiken. Panaszra sem a szolgáltatás sem pedig az ügyfélszolgálat terén nem lehet ok, ugyanis a felmerülő problémákat gyorsan megoldják és a tárhelyük is kellően gyors.

Szolgáltatások: A tárhelyedhez saját cPanel felületet kapsz, ahonnan minden számodra hasznos funkciót elérsz. Egyetlen kattintással tudsz WordPress rendszert vagy ingyenes SSL tanúsítványt telepíteni. Emellett a legfrissebb PHP verzió is mindig elérhető náluk. (Kínai amit mondok? Ha még csak most ismerkedsz a weboldalak világával bátran kérj tőlem segítséget)
Pontszám: 5/5

Sebesség: A sebességre nem lehet panasz. Hacsak nem egy hatalmas forgalmú webshop tulajdonosa vagy akkor könnyedén ki fogja szolgálni az igényeidet. Leginkább az EVO Prémium SSD tárhelyüket érdemes kipróbálni, ahol Samsung 950 Pro NVMe SSD-k szolgálják ki a weboldalakat. Részletes információt itt találsz róluk: https://www.mhosting.hu/tarhely/evo-ssd-tarhely
Pontszám: 5/5

Ügyfélszolgálat: Elég ritkán fordul elő, hogy olyan probléma akad amit nem tudok magam megoldani. De amikor segítségért fordultam hozzájuk 2-3 órán belül válaszoltak és telefonon is szinte mindig elérhetők.
Pontszám: 5/5

A Magyar Hosting weboldala

2. Ezit Kft.

Egy cikk olvasása közben jött először szembe velem az a fogalom, hogy Cloud tárhely. Remekül hangzik igaz? Én is egyből a villámgyors tárhelyre asszociáltam. Persze a dolognak semmi köze sincs a felhő alapú szolgáltatásokhoz. Ettől függetlenül a tárhely piszok gyors, de ne szaladjunk ennyire előre.
Miután kipróbáltam az Ezit szolgáltatását egyből beleszerettem. Minden funkciót megkapsz amire szükséged lehet, ráadásul a tárhely valóban villámgyors. Mégis nagyon sokat hezitáltam, hogy a második helyre kerüljenek-e a listában, ugyanis van egy óriási hiányosságuk, ami számomra érthetetlen. Mi ez a hiba? Nos, az ügyfélszolgálat elképesztően lassú. Ez nem is akkor baj? Hidd el nekem, hogyha éppen egy technikai probléma kellős közepén vagy, nem fogsz örülni a 72 órás válaszadási időnek.

Szolgáltatások: A tárhelyedhez itt is saját cPanel felületet kapsz, ahonnan minden számodra hasznos funkciót elérsz. A legfrissebb PHP verzió és az SSL tanúsítvány telepítő is elérhető náluk. A szolgáltatásuk ebben a tekintetben egy az egyben megegyezik az Magyar Hosting szolgáltatásával.
Pontszám: 5/5

Sebesség: Az Ezit tárhelycsomagok között sima SSD és Cloud SSD tárhelyeket is találunk. Nos, a Cloud SSD tárhelyek érezhetően gyorsabbak, így a weboldalunk hamarabb betöltődhet. Pontszám: 5/5

Ügyfélszolgálat: Az Ezit legnagyobb gyengesége, az ügyfélszolgálat lassúsága. Nem tudom, hogy a megnövekedett ügyfélszám miatt vagy egészen más okból, de a legtöbb kérdésre csak 48-72 óra után válaszolnak. Hiába jelölöd meg „Sürgősként” a kérésedet a válasz ugyanúgy csak két nap múlva érkezik. Ez egy-egy technikai probléma esetén elképesztően sok idő. Pontszám: 1/5

Egyébként teljes egészében a Magyar Hosting égisze alá tartozó brandről beszélünk. Ha szeretnél náluk tárhelyet vásárolni akkor ide kell ellátogatnod: https://www.ezit.hu/

ezit.hu tárhelyszolgáltató

3. Tárhely.eu

Ha egy kicsit is nézelődtél már a tárhelyek között, akkor a Tárhely.eu nevével biztosan találkoztál már. A weboldaluk szerint Magyarország legismertebb tárhelyszolgáltatójáról van szó, ami inkább a Google keresőben elfoglalt előkelő helyüket, nem pedig a szolgáltatás minőségét takarja. Náluk is lehet jó tárhelyet kapni, de a rengeteg opció között nehéz megtalálni azt, ami valóban gyors és ha most ismerkedsz csak a weboldalak készítésével akkor nem biztos, hogy ők a legjobb választás.

Szolgáltatások: Náluk is a már említett cPanel felület fogad, amely tartalmazza az „egy kattintásos” CMS rendszer telepítőt és a Let’s Encrypt SSL tanúsítvány generátort is. PHP verzióból is bőséges a választék és mindig elérhetővé teszik a legfrissebb verziót is.
Pontszám: 5/5

Sebesség: A legtöbb tárhelycsomagjuk sebességben elmarad az első két helyezettől, de ha a megfelelő csomagot választod ki akkor itt sem lehet panasz az oldalad sebességére. A nagyon olcsó csomagokat semmiképpen se válaszd.
Pontszám: 3/5

Ügyfélszolgálat: Az ügyfélszolgálat nem különösebben kedves de viszonylag gyorsan válaszolnak és igyekeznek megoldani a felmerülő problémákat. Domain név regisztrációnál viszont elképesztően lassú a folyamat.
Pontszám: 4/5

Itt találsz róluk részletesebb információt: https://tarhely.eu/

+1 DomDom – A legjobb domain regisztrátor

A Domdom is kínál tárhelyet, de ez inkább egy kiegészítő szolgáltatás náluk. Ami miatt mégis befértek ebbe a cikkbe az az elképesztően gyors domain regisztráció. A .hu végzősédű domainek regisztrációja nem automatikus folyamat, emiatt a legtöbb szolgáltatónál 1-2 napot kell várnod mire használni tudod a domaint.
Nos a DomDom esetében ez az idő sok esetben 2-3 óra, de soha nem kellett még többet várnom 12 óránál a domain bejegyzésére.

Pontosan nem tudom, hogyan oldották meg, hogy ennyire gyorsak legyenek, de le a kalappal előttük.

Tehát ha domain nevet szeretnél vásárolni akkor mindenképpen próbáld ki őket: https://www.domdom.hu/

Végezetül: Tényleg érdemes időt szánnod a megfelelő tárhely kiválasztására, mert ez fogja adni a weboldalad alapját. Persze lehet költöztetni ide-oda később a weboldalt azonban ez sok kellemetlenséget tud okozni így rengeteg időt megspórolsz, hogyha már az elején jól választasz. Ha rám hallgatsz a Magyar Hostingot próbálod ki elsőként.